De mooiste plaatjes en ontwerpprogramma's voor je presentatie

by - december 18, 2017

maak gebruik van beeldmateriaal

Kies jij voor:
In den beginne was er het woord

Of ben je meer van : Hij schiep de mens naar zijn beeld 
Vandaag moet je kiezen. Want dat woord, daar zijn we als geestelijk verzorgers wel heel erg bedreven in. Daarmee zeg ik niet meteen dat iedere collega zich een schrijver pur sang zou moeten voelen, maar verbaal zijn de meesten van ons niet te bang om op een straathoek goed werk te kunnen doen.

Toch die keuze: we leven nou eenmaal in een samenleving die zo sterk op beelden is gericht, dat de taal meestal het onderspit delft. Die taal, die houden we wel in ere. Maar dat beeld, daar wil ik je toe verleiden.
Vaak vragen mensen mij hoe ik aan die mooie plaatjes op mijn site kom. Vandaar de ultieme checklist: op deze sites en apps vind je de meest verbazingwekkende beelden. (ps: de kunst op het plaatje hierboven is van mijzelf. Geen copyright als jij het wil gebruiken!)


Met het online ontwerpprogramma Canva maak je beeld en tekst passend naar jouw inzicht. Je kunt eigen foto's gebruiken of de database die zij hebben.

Foto's
 in een grappige achtergrond plaatsen, doe je via Photofunia

Logo's
 voor je eigen bedrijf of website maak je met de app Instalogo, voor een klein bedrag te downloaden wat je hebt gemaakt

Gratis websites, zoals deze gemaakt via blogger.com kun je van een domeinnaam voorzien voor een paar euro per jaar. Je hoeft alleen je site en het domein te koppelen (deze site gaat via Yourhosting). Ik ben in 2008 begonnen met mijn eerste blog, later volgden daar diverse websites uit en zelfs een webwinkel. Eerlijk gezegd heb ik het idee om een blog zo om te bouwen dat het een website lijkt, niet veel vaker gezien. Maar goede ideeën mogen natuurlijk worden gedeeld...

Duizenden gratis stockfoto's (rechtenvrij) vind je op Pixabay en Pexels. Persoonlijk vind ik de eerste het mooist, je kunt hier ook zoektermen in het Nederlands invoeren.
    Veel inspirerende teksten, video's en lesmateriaal vind je op de site van de KU Leuven: Thomasleuven. Echt de moeite van het doorspitten waard!

    You May Also Like

    0 reacties