Er is meer in het leven dan online zijn, maar het is wel een goed startpunt

by - november 16, 2017

Zomaar een maandag in januari. "Heb jij nog een goed idee voor onze e-health club in het ziekenhuis". Wie ik? Geestelijk verzorger, je weet wel, die van de trage vragen en doorwrochte antwoorden. Die mensen die altijd wat wazig worden aangestaard als ze proberen uit te leggen wat ze doen. "Iets met spiritualiteit, levensvragen, bezieling" (en je gehoor is al afgehaakt). En toch, jawel, bleek ik 9 maanden na dato op de juiste plaats op het juiste moment te zijn geweest. En is na 9 maanden, ik laat de vergelijking met bevallen maar even achterwege, een mooi Rustpunt ontstaan.
Een plek om op adem te komen. Temidden van, of juist daar los van, de dagelijkse medische wereld met haar dynamiek. Een online Stilteruimte waar het lawaai van het leven je niet zo raakt.
Iets wat je doet stilhouden als je net zo hard op weg was naar het volgende.
Dit waren onze, niet zo Smart-geformuleerde doelstellingen:

  • Online een Wenskaarsje aansteken
  • Delen! Van de goede gedachten bij die kaarsjes
  • Lezen en mediteren bij zinnige teksten
  • Ronddwalen bij kunstbeelden 
En laat nou net weer onderzoek uitwijzen dat patiënten in ziekenhuizen zo beroerd slapen. En gebaat zouden zijn bij ontspanningsoefeningen, die we natuurlijk ook op het Rustpunt aanbieden. Rust in de breedste zin van het woord.

De reacties op dit initiatief zijn hartverwarmend. Van patiënten, medewerkers, collega’s. Van mooi tot zinvol tot ‘ik wilde dat elk ziekenhuis zo’n rustpunt had’. Op dit moment wordt er weer een kaarsje aangestoken en kan verdriet of hoop gedeeld worden.
De allermooiste wens? 
‘Ik wens je engelen die je de weg terugwijzen’.
Er is inderdaad meer in het leven dan online willen zijn.  Maar dit Rustpunt is wel een heel fijn startpunt!
You May Also Like

0 reacties